Fitness-pande

 

”Trekantområde Danmark” (et samarbejde mellem Vejle, Børkop, Fredericia, Middelfart, Kolding, Lunderskov, Vamdrup og Vejen kommuner) har arbejdet på planer om samarbejde mellem Hamburg og Trekantområdet i 2003. På et tidspunkt fik man den udmærkede idé at foreslå musikskolerne at gå med ind i samarbejdet. Ret hurtigt blev man enige om noget, der skulle kunne høres og ses og derfor var en gallakoncert i Musikteatret Vejle i september 2003 et oplagt forslag. Willy Stolarczyk var formodentlig grunden til at musikskolerne overhovedet blev bragt på bane – idet han meget tidligt havde foreslået noget sådant, og mine kolleger valgte mig til at indlede arbejdet. Således tog Willy og jeg til Hamburg for at tale med ”Staatliche Jugendmusikschule, Hamburg” og dennes leder Wolfhagen Sobirey. Som altid var det også denne gang en fornøjelse at arbejde sammen med tyskerne. De er åbne, venlige, gæstfrie og positive. Her havde de planlagt en arbejdsmiddag på en restaurant lige overfor musikskolen. Jeg spurgte min hamborg-kollega, hvad han kunne anbefale på det omfattende spisekort. Han svarede at han holdt meget af ”Fitness-Pfanne”, men den mente han ikke at jeg kunne blive mæt af! Det kunne jeg nu, skulle det vise sig, og den var overmåde lækker og ret let gennemskuelig. Jeg har siden rekonstrueret den:

 

1 kg oksekød skåret i strimler

1 grøn peber

1 rød peber

½ courgette (squash)

2 løg

2 store fed hvidløg

500 g champignon

 

Oksekødet drysses med paprika og salt og kommes i en stegegryde, hvor det steger 20 – 25  min. til alt kødet har fået farve. Peberfrugterne skæres i mundrette – ikke alt for små – stykker, courgetten halveres og skæres i ret tykke skiver, løgene skæres groft og hvidløgene mases og hakkes.. Champignonerne kan evt. ”forristes” let på en pande for sig selv. Efter de føromtalte ca. 25 min tilsættes grøntsagerne, der steger /koger med endnu et kvarters tid. Derefter kan der skrues ned på lavt blus til retten skal serveres.

 

I de 25 min. hvor kødet steger for sig selv, har man  tid til at snitte grøntsagerne. Man har også tid til at klargøre de hvidløgsbrød, som klæder retten så glimrende ved serveringen. Her bruges:

 

Smør rørt med presset hvidløg

Brød – flutes, boller el. lign. – beregn 2 stk. pr. person.

 

Forvarm ovnen til 200 grader. Smør bollerne med hvidløgssmør (eller man kan smelte hvidløgssmørret og pensle det på) og drys med lidt salt. Brødene bager / rister i ovnen i 5 – 10 min. Det kommer alt sammen an på ovnens effektivitet. Hold øje med brødene, man kan se når de er parate.