Marengskage

 

Denne opskrift er fra samme tillæg som ”Brun kage med smørcreme” og blev prøvekørt i samme periode, så den er også en slags sommerkage – for os i hvert fald. Jamen, det er jo ”guldkagen”, sagde Marten Thorhauge – én af vore venner, da vi serverede den for ham. Guderne må vide, hvorfra det navn stammer. Men et opulent bagværk – det ER det!

 

250 g blødt smør

300 g sukker

4 æggeblommer

400 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

2,5 dl sødmælk

Marmelade (hindbær, jordbær, solbær, brombær, rarbarber efter smag – jordbær og rabarber er der på en måde mest højsommer over)

 

Smør piskes med sukkeret og æggeblommerne tilsættes. Mel og bagepulver blandes først og tilsættes dejen.

 

Bages i bradepande (25 x 30 cm) beklædt med bagepapir ved 200 grader i 20 min.

 

Mens dette står på laver man en marengsdej bestående af:

 

4 æggehvider (som jo blev tilbage, da blommerne blev taget fra før)

250 g sukker

 

Det er faktisk en godt fif at piske æggehviderne stive først og så langsomt tilsætte sukkeret, mens der piskes.

 

Kagen er i mellemtiden blevet bagt sine fuldgode 20 minutter, den tages nu ud af ovnen.

 

Marmelade bredes ud på kagens overflade (den bliver i bradepanden under disse øvelser) og marengsdejen hældes oven på marmeladen.

 

Derefter bages kagen færdig ved 200 grader i endnu 15 – 20 minutter.