TIL OPSKRIFTER ¦ TIL FORSIDEN ¦ 
 

Sachertorte

 

 

I midtfirserne havde vi Marias klassekammerat Ove Ancher boende i stueetagen her i huset. Ove indførte adskillige kulinariske variationer i husets dagligdag, men han var i de år samtidig tilknyttet ”Weekendavisen” som litteraturanmelder, så på sin vis indførte han også dette udmærkede nyhedsmedie. En dag i 1985 stod følgende opskrift at læse i avisen, som samtidig stod inde for at dette skulle være den originale opskrift fra hotel Sacher i Wien. Efter vort eget Wien-besøg i sommeren 2002 har vi dyrket den ganske mange gange.

 

 

Til kagen bruges:

 

150 g mørk chokolade – af god kvalitet (den såkaldte kogechokolade er i virkeligheden nærmest en slags stearin!!)

100 g smør

150 g sukker

5 æg (NB – blommer og hvider skal i hver for sig)

100 g mel

(1 strøget tsk. bagepulver i melet hører ikke til den originale opskrift, men er alligevel en god idé)

 

Chokoladen smeltes i vandbad (eller i mikrobølgeovn – men pas på med effekt og tid i sådan en tingest, for pludselig brænder sukkeret til utålelige gryn i chokoladen. Brug middel effekt og perioder af 40 – 60 sek. ad gangen). Smørret tilsættes og smelter med lidt efter. Lad det køle lidt.

 

Derefter røres sukkeret i og æggeblommerne tilsættes.

 

Til sidst tilsættes melet.

 

Æggehviderne røres meget stive og vendes derefter i kagedejen.

 

Kagen bages derefter ved 175 grader i ca. 1 time.

 

Når kagen er afkølet, flækkes den.

 

 

Nu bruges:

 

abrikosmarmelade

200g mørk chokolade (gerne omkring 70 – 75 % kakaoindhold – og her må man ikke gå på kompromis med kvaliteten overhovedet!)

 

 

Abrikosmarmeladen bredes ud som et lag i kagen, der derefter overtrækkes med den smeltede mørke chokolade.

 

 

 

 

Christoffer og jeg på en udendørs restaurant højt oppe i Wien-forstaden Grinzing, i baggrunden kan man se Wien. Det er nu normalt den nye vin fra i år - den såkaldte "Heuriger" ("Heure" betyder på østrigsk "i år" jvf. "heute" = i dag), der serveres sådanne steder - samt solide retter. Sachertorten må man ned i byen efter.
 

 

F.eks på Lehars, Trotskys, Brahms, Freuds og mange andres foretrukne café, Café Central. Bemærk skilsmissekagen og bryllupskagen - bagt i samme form!

 

 

 


 
Meng Sørensen© 2005