Amerikanske brownies

 

Følgende opskrift stammer fra min mors samlinger af håndskrevne sådanne, så hvor præcis originalen kommer ind i billedet er ikke sådan at slå fast. Vi har prøvet adskillige variationer af chokolade i den og selv den hvide chokolade er en udmærket – om end ikke særlige chokoladesmagende – variant. Marias københavnske fætter Poul, som er en nær ven af huset og - hvad der i denne sammenhæng ikke er ganske uvæsentlig – farmaceut udviklede et nært forhold til kagen og udbad sig opskriften. I distraktion skrev jeg ”mel” om til ”mælk”, hvilket angiveligt har ført til at Poul i sit køkken har stået med noget, der nok mindede mest om varm chokolade i bradepande. I hvert fald en flydende størrelse. Han har truet med at prøve forskellige tørstoffer fra Nycomed i opskriften, anbringe kagen i et ”fluid-bed-anlæg”, hvad dette så end er, men har vist jf. sine seneste mails nu fået en abonnementsordning med Havnemøllerne her i byen. Så støtter vi jo også det lokale erhvervsliv. Men altså: mel, kære venner og ikke noget fluidum af nogen art. Den sande opskrift er:

 

4 æg

4 dl sukker

200 g smeltet (eller meget blødt) smør

300 g mørk chokolade (kogechokolade)

eller:

300 g lys Marabou (evt. appelsinkrokant, pebermyntekrokant etc.)

eller:

300g hvid chokolade

eller:

300 g pebermyntechokolade – mulighederne er utallige – eksperimentér!

4 dl mel

2 tsk. Bagepulver.

 

Æg og sukker piskes let og luftigt.

Chokoladen smeltes – enten i vandbad eller med største forsigtighed i mikrobølgeovn (ca. 1 min. ad gangen ved middel eller lav effekt. Er man for ivrig krystalliserer sukkeret og kommer til at virke som småsten, og de færreste gider risikere hele tandsættet – selv for disse lækre kager). Chokolademassen bliver mest flydende ved lyse chokoladesorter og chokolade med højt fedtindhold (som f.eks. kogechokolade) og mindst flydende ved chokolade med højt indhold af kakao og lavt fedtindhold.

Det smeltede – eller bløde – smør tilsættes.

Chokolademassen tilsættes.

Melet blandes med bagepulveret og tilsættes.

Det hele røres jævnt.

 

Dejmængden passer til en bradepande på ca. 30 x 40 cm.

 

Bages ved 200 grader i 20 – 25 min.

 

Skæres efterfølgende ud i firkantede stykker (ca. 4 x 4 cm.).