Brun kage med smørcreme

 

Næh, nej – ikke brunkage – men derimod BRUN kage. Opskriften dukkede op med ”Alt for Damerne i en herlig langsom og varm periode i sommeren 2001, mens vi var i sommerhuset, så tid og sted var oplagt at prøvekøre den på. Faktisk er det en kage, der bringer minder om éns barndom – især selvfølgelig for os, der er vokset ud af den. Nuvel:

 

75 g blødt smør

300 g sukker

3 æg

2 dl tykmælk

300 g hvedemel

1 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vanillesukker

5 spsk. kakao

 

Smør og sukker røres sammen, hvorefter æggene piskes i. Mel, kakao, bagepulver og natron blandes og tilsættes derefter smør-sukker-æggemassen.

 

Kagen bages i bradepande (25 x 30 cm) ved 200 grader i 40 minutter. Kanterne af kagen skæres væk efter afkøling, og kagen flækkes. En creme bestående af følgende lægges i et lag i kagen:

 

400 g blødt smør (eller en ”light” smelteost som f.eks. ”Philadelphia, hvis det skal lyde sundt)

200 g flormelis

reven skal af 1 citron.

 

Kagen kan forsynes med glasur bestående af:

 

Flormelis og kakao.