TIL OPSKRIFTER ¦ TIL FORSIDEN ¦ 
 

Kulturby 96-suppe

Denne meget delikate suppe gik sin sejrsgang i 1996, hvor København var EU's kulturhovedstad, og hvor Vejle Amt i sommermånederne havde koblet sig på denne begivenhed. Ophavsmændene til suppen er vore gode venner Lise og Willy Stolarczyk. Man skal dog aldrig være en slave af sine opskrifter, så nogle (ubetydelige) småting har jeg ændret i forhold til originalen. Men altså:

 

I en stor gryde kommes:

2 kyllinger (ca. 1800 g)

eller: man køber kyllinge- eller kalkunkød i samme mængde og skærer det i tern.

vand til kyllingerne er dækket – og så fyres der op under dem i ca. en times tid..

Så hakker man:

4 peberfrugter (røde, men farven er ikke så vigtig – husk at rense for de hvide kerner/frø)

½ selleri

4 – 5 stængler blegselleri

1 – 3 røde chilipeberfrugter (rens også disse)

evt. 6 – 8 gulerødder

Har man evt. soltørrede tomater på glas – så i med dem også.  Det skal hakkes meget fint – enten med kniv eller v.h.a. en food-processor..

Når kyllingerne er møre – og jo mere møre de er, jo nemmere gør man det for sig selv siden hen - de skal dog være til at få op fra gryden i nogenlunde sammenhæng – ja, så fisker man dem faktisk op, og mens de nu ligger og køler lidt af hælder du følgende ned i suppen:

Alle dine hakkede grøntsager

2 liter Grøntsagsjuice.

6 – 7 hønsebouillonterninger – måske flere det afhænger af ens smagsløg, jeg kan godt lide at bruge dem så jeg runder gerne lidt opad.

Hvis I har en stavblender så blend endelig suppen så grøntsagerne bliver helt ugenkendelige. 

Det lader man nu koge med mens man:

 

Skræller 6 – 8 store bagekartofler, som derefter skæres i tern og smides ned i suppen og  koges med.

Så findeles kyllingekødet. 

og vær grundig! Det er ikke rart at støde på små ben- og bruskstumper i suppen siden hen.  

Kyllingekødet kommes i suppen og koger med til sidst.

Den kan med fordel serveres med: 

Creme fraice

og et stykke godt brød.

 

 

 

 

 

 

 

Suppen, som er blevet serveret på alle etager her i huset nytårsaften, ved julearrangementer, er faktisk ret populær, og Cecilies klassekammerat fra gymnasiet, Lisbeth (som ses på billedet herover) gik faktisk hjem med opskriften og har siden demonstreret at hun magter den til fulde.

 

 


 
Meng Sørensen© 2005