Mexikansk urtesuppe

 

Belært af forskellige venner, som har arbejdet med vore suppeopskrifter og da fundet ud af, at når man dividerer dem med 4 får man ca. en normal portion til en familie af normal størrelse, skal jeg hermed forudskikke den bemærkning, at nedenstående kræver en suppegyde på mindst 10 l!

 

8 – 10 store løg

8 – 10 fed hvidløg

7 – 12 gulerødder

7 - 10 grønne jalapenos

4 dåser hakkede tomater

ca. 2 l. kyllingebouillon (svarende til 1 flaske flydende eller 1 dåse ”Oscars”)

ca. 2 l. kalvebouillon (som ovenfor)

1 – 3 ekstra bouillonterninger (hønsebouillon)

2 l grønsagsjuice

4 spsk. Worchestershiresauce

2 kg. kyllinge- elller kalkunkød

Evt. tilsættes 2 dåser kokosnøddemælk

 

 

Løg og hvidløg svitses i olie, til det bliver gyldent.

 

De relativt tyndt skiveskårne gulerødder samt kødet tilsættes

 

Grøntsagsjuice samt jalapenos, bouillon og hakkede tomater hældes i.

 

I det hele taget er det en god idé, at lade grøntsagerne behandle i en såkaldt food-processor. Gulerødderne snittes da fint, de øvrige grøntsager hakkes

 

Worchestersauce tilsættes og det hele koger i ca. 2 – 3 timer.

 

Serveres med creme fraiche eller syrnet fløde 9 % - eller med pasta – eller med ris – eller med flere af tingene.

 

 

 

 
Suppen er god til større gæstebud, som her, hvor vi i december 2005
havde anbragt 52 gæster rundt om i stuerne.