Argentinsk Tangokage
idet Nannas kaffekage er grundlaget for denne opskrift. I
forbindelse med planlægningen af en Tango-café-aften i foråret 2003 kom
100 g smør
2 kopper melis
2 æg
2 kopper mel
35 g kakao
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker
½ kop kaffe
½ kop rom
1 pose cocktailbær
Se mine bemærkninger om kop-størrelser under ”Nannas Kaffekage”
Melis og smør røres sammen og
æggene tilsættes sammen med vanillesukker og kakao. Mel og bagepulver røres
sammen og derefter tilsættes det samt kaffen / rommen lidt på skift, så dejen
fremdeles er til at arbejde med. Til slut hakkes cocktailbærrene let og
tilsættes.
Kagen bages ca. 1 time ved 170
grader.
Kagen beklædes med:
150 g mørkt farin
60 g smør
2 spsk fløde
18 g kakao
som smeltes i en gryde over svag
varme, samtidig med at kagen sættes i ovnen. Mens kagen bager, køler denne
glasurblanding lidt af (uden at man dog skal stille den koldt). Den smøres ud
over kagen – og kagens sider – når den er kølet lidt af.
Willy har planer om yderligere
at komme flødeskum ovenpå, og det er
da selvfølgelig også en mulighed.