Argentinsk Tangokage

 

Se først opskriften på "Nannas kaffekage" - klik her.

idet Nannas kaffekage er grundlaget for denne opskrift. I forbindelse med planlægningen af en Tango-café-aften i foråret 2003 kom Willy Stolarczyk ind på mit kontor på musikskolen og sagde: ”Jeg skriver lige i programmet, at du bager Argentinsk Tangokage!” Well, well, well, nu var gode råd dyre. Hvordan udvikler man en sådan. Mine overvejelser førte mig om ad Nannas Kaffekage, som jeg ændrede lidt i eksotisk (Argentinsk?) retning på flg. måde:

 

100 g smør

2 kopper melis

2 æg

2 kopper mel

35 g kakao

2 tsk. bagepulver

2 tsk. vanillesukker

½ kop kaffe

½ kop rom

1 pose cocktailbær

 

Se mine bemærkninger om kop-størrelser under ”Nannas Kaffekage”

 

Melis og smør røres sammen og æggene tilsættes sammen med vanillesukker og kakao. Mel og bagepulver røres sammen og derefter tilsættes det samt kaffen / rommen lidt på skift, så dejen fremdeles er til at arbejde med. Til slut hakkes cocktailbærrene let og tilsættes.

 

Kagen bages ca. 1 time ved 170 grader.

 

Kagen beklædes med:

 

150 g mørkt farin

60 g smør

2 spsk fløde

18 g kakao

 

som smeltes i en gryde over svag varme, samtidig med at kagen sættes i ovnen. Mens kagen bager, køler denne glasurblanding lidt af (uden at man dog skal stille den koldt). Den smøres ud over kagen – og kagens sider – når den er kølet lidt af.

 

Willy har planer om yderligere at komme flødeskum ovenpå, og det er da selvfølgelig også en mulighed.